Duinham

Duinham is een heerlijke gedroogde en gerookte ham, bedacht en verzorgd tot een echte Brabantse lekkernij. De ham maak ik van de plaatham van het varken. De plaatham wordt gepekeld met een Duinham gelegen in de Loonse en Drunense Duinenkruidenmengsel die de ham een bijzondere smaak geeft.

Na het pekelen wordt de ham gedroogd. Zodra de ham droog genoeg is gaat deze in de rookoven om gerookt te worden.

Na het pekelen, drogen en roken rijpt de ham minstens 3 maanden. Het resultaat is een overheerlijke ham met intense smaak voor op brood of om te snoepen vergezeld door een lekker glas wijn.

Ik heb ook een variant die niet gerookt is maar een heel jaar gerijpt. Ook deze Duinham is een smaakvolle ham om van te genieten.

Mijn slagerij bevindt zich in Waalwijk. De naam Duinham komt van de Loonse en Drunense Duinen die zich dichtbij de slagerij bevinden, de geur van de kruiden in de ham kom je ook tegen in de Loonse en Drunense Duinen.

Ik met mijn Duinham